Wie zijn wij?

Logo Promise Koor Zwolle

Regelmatig verleent Promise medewerking aan kerk- en/of themadiensten, waarbij de liederen zoveel mogelijk worden aangepast aan het thema van de diensten en aan de periode van het kerkelijk jaar. Naast de traditionele kerkdiensten doet Promise ook mee aan Korenfestivals (in juni 2012 zijn we op Schiermonnikoog eerste geworden in onze categorie), kerkdiensten in gevangenissen en ziekenhuizen.

Als koor zijn we lid van de European Choral Club.
Ook is ons koor aangesloten bij de KCZB. Wij hebben hierdoor een aantal malen meegedaan met de landelijke/provinciale Korendagen, waarbij deelnemende koren door een vakkundige jury op diverse onderdelen van gezongen liederen beoordeeld worden. Het koor heeft bewezen over een prachtige koorklank te beschikken en laten horen dat techniek hoog in het vaandel staat.

Ben je geïnteresseerd, hou je van zingen en ben je in de leeftijd van ongeveer 35 tot 75 jaar, kom dan gerust eens langs op een van onze repetitieavonden, elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur, in Woonzorgcentrum De Kievitsbloem, Patriottenlaan 3 te Zwolle. Aanmelden is mogelijk via Contact.

Wij zijn een gezellig koor in Zwolle, voor zowel jong als oud, mannen en vrouwen, al met al een koor waar je je snel thuis voelt.

De keuze van de liederen wordt door verschillende leden van het koor (muziekcommissie) + de dirigent gemaakt.

En niet te vergeten het jaarlijkse kooruitje, wat kan variëren van 1 dag of een weekendje weg.

Ons koor bestaat momenteel uit 28 leden, verdeeld over de volgende partijen:  11 sopranen, 9 alten, 4 tenoren en 4 bassen.  Ben je hoge sopraan, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wanneer onze drijfveer ook de jouwe is, hou je van zingen en ben je in de leeftijd van ongeveer 35 tot 75 jaar, kom dan gerust eens langs op een van onze repetitieavonden, elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Woonzorgcentrum De Kievitsbloem, Patriottenlaan 3 te Zwolle.

Historie

In 1994 zijn wij begonnen als “Interkerkelijk Jongerenkoor Promise”. Ergens in de tijd is het woord Jongeren verwijderd, het jasje paste niet meer.

Het koor bestond uit ongeveer 20 beginnende, jonge, enthousiaste zangers met of zonder koorervaring. Dit alles onder begeleiding van Jan Bleyenburg, een dirigent die ons de grondbeginselen bijbracht van stemoefeningen, zingen en de huisregels bij optredens. Tevens begeleidde hij ons op de piano. Het bestuur bestond uit een voorzitter, penningmeester en een gedeelde functie van een echtpaar, respectievelijk een secretaris en algemene zaken.

De koorrepetitie werd gehouden in de Kerkzaal van Zandhove. Veel ruimte en de akoestiek was geweldig. Om iets terug te doen werd er 1 keer per jaar iets georganiseerd voor de bewoners. Oud Hollandse liedjes bijvoorbeeld, waarbij de oudere mens heerlijk zat te genieten of mee te zingen.

Van 1998 t/m maart 2014 is Ans Roetman-Wenderich dirigent van het koor geweest. Diddy van der Stouwe heeft het koor als pianist vanaf de beginjaren begeleid tot medio 2016. Vanaf mei 2016 tot december 2018 was Erik Korterink onze pianist en in het jaar 2019 was Jasper van der Deen onze pianist. Vanaf seizoen 2014/2015 t/m januari 2022 was Joke Hooikammer-de Graaf dirigent van het koor.  Zij is opgevolgd door onze huidige dirigent, Bert Bakker.  Op dit moment zoeken wij iemand die ons kan begeleiden tijdens onze optredens.