Bestuur / Dirigent

Gezocht (m.i.v. 1 januari 2020) een pianist(e) die ons tijdens onze optredens kan begeleiden 🎵🎶   🎹🎶🎵!

Ben jij óf ken jij die pianist(e)?
Neem dan contact met ons op.


Logo Promise

Jan Witte 

Voorzitter

Carine Oldhoff  

Secretaris

Ciska Stam

Penningmeester

Lenie Tacken

Afvaardiging Muziekcommissie

Jaap Bolt

Algemeen bestuurslid

Met ingang van het seizoen 2014/2015 is Joke Hooikammer-de Graaf onze dirigent. Joke heeft veel muzikale ervaring; zij is docent piano/orgel, koordirigent en kerkmusicus en heeft gestudeerd aan het conservatorium in Utrecht. Bij optredens is de pianobegeleiding sinds september 2018 in handen van Jasper van der Deen. Jasper is afgestudeerd als docent muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. 

Over onze dirigentjoke (1)

Mijn naam is Joke Hooikammer-de Graaf en ik woon al sinds 1991 in Wezep. Ik ben getrouwd met Jan Ferdinand Hooikammer en we hebben 2 zoons.

Ik was al vroeg geïnteresseerd in muziek. Mijn vader speelde orgel en volgens mijn moeder zong ik als klein kind altijd al veel. Mijn ouders gingen veel naar concerten en namen mij als kind dan mee. Op mijn 9e jaar ben ik op orgelles gegaan en ik heb jaren in een kinderkoor gezongen.

Na mijn VWO examen ben ik naar het Utrechts Conservatorium gegaan. Eerst met als hoofdvak orgel, later kwam daar piano en kerkmuziek/koordirectie bij. Ik heb in totaal 8 jaar in Utrecht  gestudeerd. Na mijn studie heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van kerkmuziek en koordirectie.

In 1990 ben ik begonnen als dirigent bij jongerenkoor The Witnesses in Ermelo. Het mooie van dirigeren is dat op het moment dat je samen zingt als koor alle verschillen in rangen en standen wegvallen. De groep wordt een eenheid en het is voor mij de uitdaging om die eenheid te krijgen in een koor. Verder vind ik het sociale aspect van een koor ook erg belangrijk, het samen muziek maken.

Naast Promise ben ik ook dirigent van Vocaal ensemble Pavane en de Kruiskerkcantorij in Wezep. Pavane is een kwartet dat op hoog niveau musiceert, de leden studeren thuis de partijen in, zodat er veel tijd is voor de afwerking op de repetities. De cantorij ondersteunt de gemeente in de erediensten door het zingen van o.a. Liederen uit het Nieuwe Liedboek.

Verder ben ik 1e organist van de Oude Kerk in Ermelo, in 2015 al 25 jaar! Daarnaast heb ik een lespraktijk aan huis met orgel- en pianoleerlingen. Ik geef ook pianoles bij Muziekonderwijs Genemuiden. En ik geef  muzieklessen op 2 basisscholen in Wezep.

Ik mag mijzelf kerkmusicus noemen. Ik heb een kerkmuziek opleiding gevolgd aan een Conservatorium. Je leert dan veel over hoe een kerkdienst liturgisch is opgebouwd en hoe je samen met een predikant een eenheid kunt maken tussen woord en muziek in de kerkdienst. De cantor is vaak dirigent van een cantorij en ondersteunt de gemeente in de kerkzang. 

Naast mijn drukke muziekleven is er niet zoveel tijd voor andere hobby’s…. muziek is niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby! Ik ga graag er op uit met mijn gezin. Stedentrips maken, musea bezoeken. En wandelen en fietsen op ons geliefde eiland Ameland!

Promise is een geweldige leuke groep! Je merkt heel sterk dat de onderlinge band in het koor erg goed is. Iedereen staat klaar voor elkaar; dat heb ik wel gemerkt toen ik een keer mijn enkel brak. Ik was echt geraakt door zoveel meeleven uit het koor!

Het koor heeft een mooie sound al kunnen we zeker nog wel een aantal heren gebruiken om de balans goed te houden. De kracht van Promise zit in het brede repertoire, dat ik verder wil uitbouwen de komende tijd. En werken aan een betere uitstraling. Misschien in de toekomst een groot project aanpakken.

Het interkerkelijke aspect vind ik ook mooi, het koor is een mooi voorbeeld van kerkelijke eenheid.

Over onze pianist

Mijn naam is Jasper van der Deen, 24 jaar. Ik ben vier jaar geleden naar Zwolle verhuisd.

Ik kom uit een gezin van vier kinderen. Al vroeg kreeg ik les in muziek. Ik ben geschoold als klassiek pianist, daarna kwam er een interesse in het opzetten van lichte muziek. De combinatie van noten én akkoorden lezen heeft nu veel voordelen.

Mijn eerste musiceerinstrument, zoals we dat op het Conservatorium noemen, is Piano LM (Lichte muziek). Naast dit instrument heb ik bij optredens met mijn bands ook altijd een microfoon mee, zodat ik ook met tweede en derde stem kan meezingen. Daarnaast beheers ik drums, slaggitaar en basgitaar op het niveau dat nodig is om te fungeren als muziekdocent.

Aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle heb ik de opleiding Docent Muziek gedaan. Na het behalen van mijn Vwo-diploma ben ik gestart met deze vierjarige Bachelor.

De rest van mijn familie speelde altijd in een orkest (de Bornsche Harmonie). Mijn moeder heeft me laatst verteld dat ze tijdens haar zwangerschap veel piano heeft gespeeld. Misschien is het daarom mijn eerste instrument?
Van jongs af aan heb ik vaak bij het plaatselijke kinderkoor gespeeld, later bij het jongerenkoor. Nog weer later kwam ik in de gospelscene en dat is me erg bevallen, het is aanstekelijke muziek.
Momenteel ben ik Muziekdocent op het Meander College in Zwolle en daarnaast ben ik toetsenist en zanger in meerdere bandjes.

Sinds september 2018 ben ik pianist bij Promise. Ik vind het ideaal om in korte tijd iets te bereiken met het koor. Ik ben er vaak de woensdag voor het optreden, dan is het af en toe even zoeken, maar tijdens de vieringen gaat het vaak erg goed en dat is gaaf!

Promise is een ontzettend fijn koor. Ondanks dat ik er maar af en toe ben, proef ik een relaxte sfeer waarbij iedereen eerlijk tegen elkaar is. Alles is goed voor elkaar, duidelijke taakverdeling. Een leuke groep mensen!