Bestuur / Dirigent


Logo Promise

Jan Witte

Voorzitter

Freddy Kluiver

Secretaris

Ciska Stam

Penningmeester

Lenie Tacken

Afvaardiging Muziekcommissie

Jaap Bolt

Algemeen bestuurslid

Met ingang van het seizoen 2014/2015 is Joke Hooikammer-de Graaf onze dirigent. Joke heeft veel muzikale ervaring; zij is docent piano/orgel, koordirigent en kerkmusicus en heeft gestudeerd aan het conservatorium in Utrecht. Bij optredens is de pianobegeleiding sinds maart 2020 in handen van Josephine, zij studeert momenteel piano aan het ArtEZ  Conservatorium in Zwolle.

Over onze dirigentjoke (1)

Mijn naam is Joke Hooikammer-de Graaf en ik woon al sinds 1991 in Wezep. Ik ben getrouwd met Jan Ferdinand Hooikammer en we hebben 2 zoons.

Ik was al vroeg geïnteresseerd in muziek. Mijn vader speelde orgel en volgens mijn moeder zong ik als klein kind altijd al veel. Mijn ouders gingen veel naar concerten en namen mij als kind dan mee. Op mijn 9e jaar ben ik op orgelles gegaan en ik heb jaren in een kinderkoor gezongen.

Na mijn VWO examen ben ik naar het Utrechts Conservatorium gegaan. Eerst met als hoofdvak orgel, later kwam daar piano en kerkmuziek/koordirectie bij. Ik heb in totaal 8 jaar in Utrecht  gestudeerd. Na mijn studie heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van kerkmuziek en koordirectie.

In 1990 ben ik begonnen als dirigent bij jongerenkoor The Witnesses in Ermelo. Het mooie van dirigeren is dat op het moment dat je samen zingt als koor alle verschillen in rangen en standen wegvallen. De groep wordt een eenheid en het is voor mij de uitdaging om die eenheid te krijgen in een koor. Verder vind ik het sociale aspect van een koor ook erg belangrijk, het samen muziek maken.

Naast Promise ben ik ook dirigent van Vocaal ensemble Pavane en de Kruiskerkcantorij in Wezep. Pavane is een kwartet dat op hoog niveau musiceert, de leden studeren thuis de partijen in, zodat er veel tijd is voor de afwerking op de repetities. De cantorij ondersteunt de gemeente in de erediensten door het zingen van o.a. Liederen uit het Nieuwe Liedboek.

Verder ben ik 1e organist van de Oude Kerk in Ermelo, in 2015 al 25 jaar! Daarnaast heb ik een lespraktijk aan huis met orgel- en pianoleerlingen. Ik geef ook pianoles bij Muziekonderwijs Genemuiden. En ik geef  muzieklessen op 2 basisscholen in Wezep.

Ik mag mijzelf kerkmusicus noemen. Ik heb een kerkmuziek opleiding gevolgd aan een Conservatorium. Je leert dan veel over hoe een kerkdienst liturgisch is opgebouwd en hoe je samen met een predikant een eenheid kunt maken tussen woord en muziek in de kerkdienst. De cantor is vaak dirigent van een cantorij en ondersteunt de gemeente in de kerkzang. 

Naast mijn drukke muziekleven is er niet zoveel tijd voor andere hobby’s…. muziek is niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby! Ik ga graag er op uit met mijn gezin. Stedentrips maken, musea bezoeken. En wandelen en fietsen op ons geliefde eiland Ameland!

Promise is een geweldige leuke groep! Je merkt heel sterk dat de onderlinge band in het koor erg goed is. Iedereen staat klaar voor elkaar; dat heb ik wel gemerkt toen ik een keer mijn enkel brak. Ik was echt geraakt door zoveel meeleven uit het koor!

Het koor heeft een mooie sound al kunnen we zeker nog wel een aantal heren gebruiken om de balans goed te houden. De kracht van Promise zit in het brede repertoire, dat ik verder wil uitbouwen de komende tijd. En werken aan een betere uitstraling. Misschien in de toekomst een groot project aanpakken.

Het interkerkelijke aspect vind ik ook mooi, het koor is een mooi voorbeeld van kerkelijke eenheid.